Ik werk al een aantal jaren mee aan het Cursusproject Loenen, eerst alleen voor wijnproeverijen, maar de laatste twee jaar hebben we met veel plezier wijn- en spijs gedaan.
We zetten dit voort in het cursusjaar 2010/2011 , maar met minder nadruk op de wijn, maar wat meer op het bereiden van het vier gangen menu.
Wat we de afgelopen twee jaar hebben gekookt vindt je op de sub-pagina's.
De onderstaande dagen zijn gepland:
Zaterdag | 13 november 2010 | Herfstmenu |
Zaterdag | 11 december 2010 | (Pre) Kerstmenu |
Zaterdag | 12 februari 2011 | Wintermenu |
Zaterdag | 12 maart 2011 | Voorjaarsmenu |
We beginnen om 17:00 uur en verwachten rond 23:00 uur klaar te zijn
Wat gaan we nu precies doen?
Het is de bedoeling dat er onder leiding van Joop in een paar teams van vier of vijf mensen een viergangen menu wordt bereid, waarbij per gang twee verschillende wijnen geserveerd worden.
We zoeken dan gezamenlijk naar de beste passende wijn en proberen antwoord te geven op de vraag waarom deze wel of niet past.Op deze manier leer je een diner te bereiden en dit in harmonie te brengen met de daarbij behorende wijn.We hebben daarvoor zes uur de tijd. Uiteraard krijg je de receptuur en de menu's mee naar huis
Nog mee doen?
In totaal is er plaats voor 16 deelnemers. Op dit moment zijn er nog wat plaatsen vrij. Het is ook mogelijk om alleen het eerste deel of alleen het tweede deel van de cursus mee te doen.
Je kunt je daarvoor melden bij de penningmeester van het cursusproject:
Poul Aalbersberg
Klein Muiden 13
1393 RJ NIGTEVECHT
De kosten bedragen € 250,= p.p. voor de vier cursusdagen
Uw betaling dient tenminste 14 dagen voor het begin van de eerste cursusdag in zijn bezit te zijn.
BM Catering & Kookstudio
Provincialeweg 11
3641 RS Mijdrecht
Ary en Guusje Noordermeer zijn de exploitanten waar u ook voor al uw cateringsvragen terecht kunt