Hieronder staan de menu's en de geproefde wijnen van het cursusjaar 2008-2009
Herfstmenu 8 november 2008
Salade met gerookte eendenborst met passievrucht en honing
Torus sec 2006, Pacherenc du Vic Bilh Sec, Alain Brumont
Mathahiwi Pinot Noir 2006
* * *
Zalm en Sint-Jakobsschelpen met een saus van Noilly Prat
Chablis La Chablisienne 2006
Riesling Brand Alsace Grand Gru 2003
* * *
Borst van wilde eend met gekonfijte witlof.
Cantena Malbec 2006
Gérard Bertrand, AC Corbiéres 2005
* * *
Tartaar van appel met kaneelsaus en kaneelijs
Muscat de St. Jean de Minervois
Moscato d’Asti 2007
Disznókó Tokaji Aszu 5 puttonyos 2001
Wintermenu zaterdag 13 december 2008
Proeverij van ganzen- en eendenlever bestaande uit een crème brulèe, een paté met gelei een stukje gebakken lever
Gewürztraminer Vendange Tardive 2004, Cave de Turkheim
Chateau Closiot 2004, Barsac-Sauternes
* * *
Sole Anna - zeetong gevuld met kreeftenragout
Chablis La Chablisienne 2006
Pouilly Fumée Les Longues Echines 2007
* * *
Filet van hazenrug met rode wijnsaus
Tenimenti Angelini VAL di SUGA Brunello di Montalcino DOCG
Chateau La Gaffeliére 1999, Saint-Emilion Grand Cru classées
* * *
Tompoes van filodeeg en mousse au chocolat met karamelsaus
Pedro Ximenez Nectar, Gonzalez Byass
Pocas Port Colheita 1997
Wintermenu zaterdag 14 februari 2009
Tartaar van zalm met veldsla
Grüner Veltliner 2007, Stadt Krems
Saint-Aubin 2006, Albert Bichot
* * *
Kwartelborstje en pootje met appel en calvados
Viognier 2007, Bellingham, the Maverick
Rüdesheimer Berg Roseneck Spätburger Trocken 2006, Carl Ehrhard
* * *
Tournedos van Iers rund met bearnaisesaus
Chateau Arnauton, Fronsac 2006
Merlot 2006, Casa Lapostolle Rapel Valley, Chili
* * *
Proeverij van mango
Gewurztraminer Vendange Tardive
Muscat
Voorjaarsmenu zaterdag 14 maart 2009
Moderne salade niçoise op eigen wijze met gebakken tonijn
Chablis premier cru, Vau de Vey 2006, Romaine Bouchard
Reuilly AC, Les Bouchauds 2007, Gérard Bigonneau
***
Met kalfsgehakt gevulde parelhoenborst, omwikkeld met prosciutto
La Jasse de la Barre, Côtes de Provence AC 2005
Pinot Noir 2007, Domaine Mas Viel, Vin de Pays d’Oc
***
Lamscarré met een korstje van honing en rozemarijn, gebakken asperges en krieltjes
Donne di Corte 2005, IGT Campania Rosso
Tautavel 2004, AC Tautavel, Gerard Bertrand
***
Aardbeien met zwarte peper
Elysium Californian Black Muscat 2006
Chateau Jolys 2007, Jurancon