Home
Wij over onszelf
Adviezen
Home Cooking
Naar de wijn-webshop
Cursusproject
Cursusjaar 2008-2009
Cursusjaar 2009-2010
Contact


Hieronder staan de menu's en de geproefde wijnen van het cursusjaar 2008-2009

 

 Herfstmenu 8 november 2008

Salade met gerookte eendenborst met passievrucht en honing

Torus sec 2006, Pacherenc du Vic Bilh Sec, Alain Brumont

Mathahiwi Pinot Noir 2006

* * *

 Zalm en Sint-Jakobsschelpen met een saus van Noilly Prat

Chablis La Chablisienne 2006

Riesling Brand Alsace Grand Gru 2003

* * *

 Borst van wilde eend met gekonfijte witlof.

Cantena Malbec 2006 

Gérard Bertrand, AC Corbiéres 2005

* * *

Tartaar van appel met kaneelsaus en kaneelijs

Muscat de St. Jean de Minervois

Moscato d’Asti 2007

Disznókó Tokaji Aszu 5 puttonyos 2001

 

 

Wintermenu zaterdag 13 december 2008

Proeverij van ganzen- en eendenlever bestaande uit een crème brulèe, een paté met gelei een stukje gebakken lever

Gewürztraminer Vendange Tardive 2004, Cave de Turkheim

Chateau Closiot 2004, Barsac-Sauternes

* * *
 Sole Anna - zeetong gevuld met kreeftenragout

Chablis La Chablisienne 2006

Pouilly Fumée Les Longues Echines 2007

* * *
Filet van hazenrug met rode wijnsaus

Tenimenti Angelini VAL di SUGA Brunello di Montalcino DOCG

Chateau La Gaffeliére 1999, Saint-Emilion Grand Cru classées

* * *  
Tompoes van filodeeg en mousse au chocolat met karamelsaus

         Pedro Ximenez  Nectar, Gonzalez Byass

         Pocas Port Colheita 1997

 

 

 

Wintermenu zaterdag 14 februari 2009

 Tartaar van zalm met veldsla

Grüner Veltliner 2007, Stadt Krems

Saint-Aubin 2006, Albert Bichot

 * * *

Kwartelborstje en pootje met appel en calvados

 Viognier 2007, Bellingham, the Maverick

Rüdesheimer Berg Roseneck Spätburger Trocken 2006, Carl Ehrhard

 * * *

Tournedos van Iers rund met bearnaisesaus

Chateau Arnauton, Fronsac 2006

Merlot 2006, Casa Lapostolle  Rapel Valley, Chili

 * * *

Proeverij van mango

Gewurztraminer Vendange Tardive

Muscat

 

 

Voorjaarsmenu zaterdag 14 maart 2009

 

Moderne salade niçoise op eigen wijze met gebakken tonijn

Chablis premier cru, Vau de Vey 2006, Romaine Bouchard

Reuilly AC, Les Bouchauds 2007, Gérard Bigonneau

***

 Met kalfsgehakt gevulde parelhoenborst, omwikkeld met prosciutto

La Jasse de la Barre, Côtes de Provence AC 2005

Pinot Noir 2007, Domaine Mas Viel, Vin de Pays d’Oc

***

 Lamscarré met een korstje van honing en rozemarijn, gebakken asperges en krieltjes

Donne di Corte 2005, IGT Campania Rosso

Tautavel 2004, AC Tautavel, Gerard Bertrand

***

 Aardbeien met zwarte peper

Elysium Californian Black Muscat 2006

Chateau Jolys 2007, Jurancon

 

 

 

Panachée bv | info@panachee.nl

to Top of Page