Home
Wij over onszelf
Adviezen
Home Cooking
Naar de wijn-webshop
Cursusproject
Contact


 

Over Joop

Joop is nu 65 jaar en was werkzaam als productontwikkelaar in de voedingsmiddelenindustrie.

Daarvoor heeft hij 25 jaar in de horeca gewerkt. In het begin als kok, maar later in allerlei functies.

Van 1972 tot 1982 was hij mede eigenaar van restaurant Barbara in Zwolle. Als zodanig heeft hij een goede kennis van de Franse keuken en de Franse wijn.

In 1981 slaagde hij voor het diploma  "Vinoloog van de Wijnacademie" Als lid van de Verenigde Vinologen en het Nederlands Wijngilde heeft hij zijn kennis ook na die tijd op peil gehouden. Hij stond drie keer in de halve finale en één keer in de finale van de wedstrijd "Vinoloog van het Jaar"

In het seizoen 2007/2008 gaf hij voor het Nederlands Wijngilde de basiscursus wijn en voor het Cursusproject Loenen een wijncursus van acht avonden over wijnen uit de hele wereld. Vorig jaar de eerste wijn-spijscursus. die nu dus wordt vervolgd.

In opdracht van het Port Wine Institute heeft hij samen met een paar vinologenvrienden consumentenvoorlichting gegeven over Port.

Over Sherry kan hij een heel interresante workshop geven. Hij deed dat o.a. voor de afdeling Gooi- en Vechtstreek van het Nederlands Wijngilde in Maarssen.

 

Begin 2010 werd hij benoemd tot (tweede) wijnmeester van dat Gilde.

 

In mei 2010 bereikte hij de pensioengerechtigde leeftijd, maar begon zijn eigen BV  om nog een tijdje door te gaan als adviseur en om invulling te geven aan zijn kook- en wijnhobby.

 

Er gaan wijnen geïmporteerd worden van wijnboeren, die hij en zijn vrouw, samen met vrienden zijn tegengekomen op hun vakantiereizen.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panachée bv | info@panachee.nl

to Top of Page